Μελισσοκομικά είδη

Κεραλοιφές

Ευκάλυπτος-Δενδρολίβανο

Βαλσομόχορτο

Ιπποφαές

Αχιλλέα

Τίλιο

Καλεντούλα

Χαμομήλι-Φασκόμηλο

Σαμπούκος – Τσουκνίδα

Πρόπολη

Βούτυρο κακάο – Έλαιο καρύδας – Λεβάντα

 Read more: Κεραλοιφές

Παστέλι

Το παραδοσιακό παστέλι παράγεται όλο με μέλι και σπόρους σουσαμιού. Είναι πλούσιο σε γεύση και άρωμα και ιδιαίτερα θρεπτικό.

Το παστέλι μας είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. 

Κηρήθρες

Η κηρήθρα είναι εύγευστο επιδόρπιο ,συνδυασμός μελιού, κεριού και γύρης  με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες

Κερί

Στις περισσότερες περιοχές το κερί αποτελεί παραπροϊόν της μελισσοκομίας.Η παραλαβή του γίνεται την εποχή του τρυγητού.

Η πρώτη ύλη θερμαίνεται στους 630 C, οπότε το κερί λιώνει και ανεβαίνει στην επιφάνεια, από όπου και λαμβάνεται, ψύχεται, σκληραίνει και υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί πάλι στη μελισσοκομία στην παραγωγή κεριών ποιότητας, καλλυντικών, στη γεωργία, στην τέχνη και στη βιομηχανία

Βασιλικός Πολτός

Βασιλικός Πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας.

 Read more: Βασιλικός Πολτός

Γύρη

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια.

Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.

 Read more: Γύρη

Προπόλη

 Πρόπολη είναι το υλικό που παράγουν οι μέλισσες προκειμένου ν’ απολυμάνουν και να στεγανοποιήσουν το εσωτερικό της κυψέλης. “Προ της πόλης”, για να μικρύνουν την είσοδο ώστε να εμποδίσουν εισβολή παρείσακτων.

 Read more: Προπόλη