Πληροφορίες

Tο μέλι όπως παλιά…………..

  Η αγάπη για την μέλισσα και τον κόσμο της, ήταν η αφορμή για τον μελισσοκόμο Σχοινά Πλάτων να ξεκινήσει το 2008 τη δημιουργία της δικής του σύγχρονης μελισσοκομικής μονάδας.

  Ξεκίνησε με 10 μελίσσια και σιγά σιγά κατάφερε να τα πολλαπλασιάσει. Το μέλι που στην αρχή έφθανε για την οικογένεια και τους φίλους άρχισε να διανέμεται στις λαϊκές αγορές των γύρω περιοχών και σε επιλεγμένα καταστήματα.

  Με βάση του την Ανάβυσσο, όπου ξεχειμωνιάζει το κοπάδι του, αρχίζει την άνοιξη να τα μεταφέρει σε  καταπράσινες περιοχές της Ελλάδας συλλέγοντας διαφορετικά είδη μελιού και γύρης κάθε φορά. Μαζί  με το μέλι άρχισε και την παραγωγή φρέσκου βασιλικού πολτού. 

  Η νομαδική μελισσοκομία που ασκεί, εμπλουτίζει τις ποικιλίες μελιού και γύρης. Κάποια από τα κυριότερα είδη μελιού που συλλέγει είναι το θυμαρίσιο, της ελάτης, του πεύκου, της ερείκης, των ανθέων κ.α. Η αγάπη του όμως για τη μέλισσα και τα προϊόντα της δεν σταματάει εδώ. Χρησιμοποιώντας γνήσιο μελισσοκέρι και πρόπολη από τα μελίσσια του, καθώς και βότανα που συλλέγει ο ίδιος με τη σύζυγο και την οικογένεια του δημιούργησε την σειρά κηραλοιφών Bee my Queen που είναι κατάλληλες για δερματοπάθειες, εγκαύματα, ανάπλαση, τσιμπήματα κ.α.

  Ο Σχοινάς Πλάτων χάρη στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του κατάφερε το 2014 να μπει στην αγορά της Γαλλίας με την συνεργασία του με το delicatessen:KILIKIO  και να αποσπάσει άριστες κριτικές από την εκπομπή γευσιγνωσίας  Très Très Bon (Paris Premiere) και από το Echappées belles( TV5 world international TV channel) της Γαλλικής τηλεόρασης.

  Το εργαστήριο του βρίσκεται στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου και είναι πάντα ανοιχτό για όλους τους φίλους του μελιού.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *