Ευκάλυπτος-Δενδρολίβανο

Βαλσομόχορτο

Ιπποφαές

Αχιλλέα

Τίλιο

Καλεντούλα

Χαμομήλι-Φασκόμηλο

Σαμπούκος - Τσουκνίδα

Πρόπολη

Βούτυρο κακάο - Έλαιο καρύδας - Λεβάντα

Το παραδοσιακό παστέλι παράγεται όλο με μέλι και σπόρους σουσαμιού. Είναι πλούσιο σε γεύση και άρωμα και ιδιαίτερα θρεπτικό.

Το παστέλι μας είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. 

 

Η κηρήθρα είναι εύγευστο επιδόρπιο ,συνδυασμός μελιού, κεριού και γύρης  με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες

 

Στις περισσότερες περιοχές το κερί αποτελεί παραπροϊόν της μελισσοκομίας.

Η παραλαβή του γίνεται την εποχή του τρυγητού.

Η πρώτη ύλη θερμαίνεται στους 630 C, οπότε το κερί λιώνει και ανεβαίνει στην επιφάνεια, από όπου και λαμβάνεται, ψύχεται, σκληραίνει και υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί πάλι στη μελισσοκομία στην παραγωγή κεριών ποιότητας, καλλυντικών, στη γεωργία, στην τέχνη και στη βιομηχανία